اسنپ داروخانه نمایانگر تعارضات فلسفی جامعه داروسازی

وقتی حرف از جامعه داروسازی و یا هر جامعه دیگری به میان می آوریم ، پر واضح است که این جامعه از سطوح متفاوتی تشکیل شده و نیازهای هر سطحی با سطح دیگر متفاوت است. این جامعه را می توان مانند یک ارگانیسم در نظر گرفت ، که در آن اجزاء سازنده آن و نیازهای هر جزء متفاوت است ولی همگی در یک راستا گام بر می دارند. اما نکته ای که برای این سطور جالب توجه بوده ، آن است که گویا در جامعه داروسازی ، با ارگانیسمی مواجه هستیم که اجزاء آن از یک هدف بزرگ و اساسی وامانده است و این هدف چیزی نیست جز حفظ حیات.

در زمانه ای که آدمهای کوچک در راس امور نشسته و موجب شده اند که عمده فضای کارکرد در صنعت داروسازی تنها و تنها به داروخانه داری ختم گردد ، حداقل انتظاری که می رود ، حمایت بی چون و چرا از این صنعت می باشد و لا غیر. اما در کمال تعجب ، شاهد هستیم که این انسانهای سروران با دستهای قوی خود لحظه به لحظه فشار را بر حلقوم این صنعت نیمه جان چنان می فشارند که هر لحظه بیم آن می رود که زانوانش برای همیشه سست شده و از پای در آید.

سخن از چیست !؟ این فشارها کدامند ؟ بگذارید برایتان آن را بر شماریم
1- عدم افزایش تعرفه مسئولیت فنی داروخانه :
وقتی سخن از جایگاه و وظایف داروساز در داروخانه به میان می آید ، دوستان دم از استانداردهایی می زنند که خواب را هم از جامعه داروسازی پیشرفته ترین ممالک هم می رباید. می گویند داروساز نه تنها موظف به مشاوره به بیمار است بلکه باید به طرز صحیحی با پزشک درمانگر نیز تعامل برقرار نماید تا با مکمل شدن دانش داروسازی و پزشکی ، شاهد بیشترین انطباق دارویی با بیماری باشیم. می گویند در اصل یک بیمار دو بار ویزیت میشود ، یک بار در مطب توسط پزشک و یک بار در داروخانه توسط داروساز ، ولی وقتی پای حق الزحمه می رسد ، استانداردها در سطح پایین ترین و عقب مانده ترین ممالک دنیا پایین می آید. به پزشک اجازه می دهیم دستمزدهای ششصد هزار ریالی و به بالا از هر بیمار دریافت نماید ولی یک داروساز می باید از بابت ویزیت بیمار دستمزدی حداکثر یکصد هزار ریالی دریافت نماید! و جالب آنکه این دستمزد را هم بر اساس تعداد اقلام موجود در نسخه می سنجند !!! ای مدعیانی که دم از تخصص می زنید و دائما در حال رصد اوضاع و احوالات جامعه داروسازی و کشیدن خطوط قرمز برای آنها هستید و این تعرفه های تحقیر آمیز را به جامعه داروسازی تحمیل می نمایید ، این متر و معیار را از کجا آورده اید آخر !؟ آیا برای پزشکان هم چنین متر و معیاری دارید !؟ مثلا به پزشک بر اساس میزان داروهایی که تجویز می نماید ، حق الزحمه می دهید ؟ آیا به پزشک بر اساس شدت و یا نوع بیماری حق الزحمه می دهید !؟ جالب اینجاست که دوستان در سازمان غذا و دارو در این وانفسا از داروسازانی که داروخانه تاسیس می نمایند ، انتظار دارند که با ایجاد اتاق های مشاوره در داروخانه کیفیت کار را هم بالا تر ببرند !!! برادر عزیز هزینه شعار جنابعالی و ژست انسان دوستانه شما را نباید داروساز پرداخت نماید.

2- عدم آزاد سازی و تخصیص سهمیه های اختصاصی به داروخانه های دولتی و خصولتی :
در زمانه ای که سروران فوق الاشاره جامعه داروسازی را دو قطبی ساخته و به بازی موهوم و باخت-باخت برای هر دو قطب مسغول ساخته اند ، هیچ اراده ای در خصوص آزاد سازی سهمیه داروهای خاص داروخانه های دولتی و خصولتی و تخصیص آن به داروخانه های بخش خصوصی دیده نمی شود.بر اساس آمارهای منتشره بیش از شصت درصد گردش مالی در صنعت پخش دارو در اختیار داروخانه های دولتی می باشد که علاوه بر این مزیت تخصیصی از بودجه های دولتی نیز بهره می برند . بقول معروف هم از توبره میل می نمایند و هم از آخور. اگر دوستان براستی عزم آن دارند که کارآفرینی نمایند و داروسازان جوان را در داروخانه های جدید التاسیس به خدمت رسانی به هموطنان خویش ترغیب نمایند ، شایسته است که آنها را مهمان سفره خویش نمایند و نه مهمان سفره سایر داروسازانی که تنها با هزینه کردن عمر گرانمایه، داروخانه ای تاسیس نموده با این همه نا ملایمات اقتصادی روی پای خویش ایستاده اند.

3- خاموشی و بی عملی در برابر چشم طمع ابرسرمایه داران :
اگر در این مقوله به سرویس اسنپ داروخانه می پردازم تنها مصداق کوچکی از ابر سرمایه دارانی است که با برنامه ریزی پیشین ، در آینده چشم طمع به بازار مالی داروخانه خواهند داشت. سازمان غذا و دارو در حالی روبروی سرویس اسنپ داروخانه بی عمل و دست و پا بسته عمل می کند که اگر همین حالا یک داروخانه خصوصی بخواهد عینا همان عمل را انجام دهد به شدید ترین وجه عمل می کند. این استاندارد دو گانه از کجا نشات می گیرد !؟ شما با چماق یک استاندارد خودساخته و بی منطق سالیان سال بر سر داروسازان کوفتید که "داروخانه حق فروش اینترنتی دارو را ندارد" ، تمامی راه های و ایده هایی که داروسازان برای رساندن دارو به دست بیماران ارائه دادند را به سطل زباله افکندید. کوچکترین حرکت عملی در این راه را با شدیدترین وجه پاسخ دادید. حالا چرا روبروی اسنپ اینقدر بی عمل و سست اراده ظاهر شده اید !؟ زورتان نمی رسد !؟ مشکلی نیست . پس بیایید استاندارد خود را تغییر بدهید ، حالا که شهر برای اسنپ بی کلانتر است ، چرا برای داروسازها نباشد !؟ به داروسازان هم اجازه بدهید که دارو را با نسخه های الکترونیک دریافت نمایند و بعد از مشاوره تلفنی با بیمار آن را برایش ارسال نمایند . می ترسید رمق مالی اندکی برای داروساز پدید آید !؟ بله می ترسید ، چون طبق برنامه ریزی این ابر سرمایه داران برای هضم بازار دارو ، ابتدا باید آن را ضعیف و چند پاره نمود . بله می ترسید ، چرا که در این صورت ابر سرمایه داری مثل اسنپ باید ماست خود را کیسه کند و از میدان رقابت بیرون رود ، چرا که : مورچگان را چو بود اتفاق ريال شیر ژیان را بدرانند پوست. مطمئن باشید وجدان داروسازان آگاه در ارسال داروها به منزل بیماران بیشتر از افراد معدود شبه داروسازی است که در حال حاضر با اسنپ همکاری می کنند و دست به هر کاری می زنند ، چرا که باید ده درصد کمیسیون به اسنپ بدهند و کپل فربه اسنپ را در یک قرارداد یک طرفه فربه تر نمایند. بی عملی سازمان غذا و دارو روبروی اسنپ زلزله ای هست که پس لرزه های آن هم به شدت فاجعه بار است. برای مثال در حال حاضر یکی از داروخانه های همکار با اسنپ دارو مکملی را که بصورت آفرا یک به یک دریافت نموده است را با هفتاد در صد تخفیف در اسنپ داروخانه به فروش می رساند ؟ این عمل باعث می شود که شرکت توزیع کننده این مکمل به زودی از ارائه آفر دست بکشد و اقدام به تعدیل قیمت کند و همین اندک معیشت سایر داروخانه ها هم از بین برود. البته این نکته را نیز ذکر کنم دلائل بسیاری در مبارزه با اسنپ داروخانه و سرویس های آن وجود دارد ولی از آنجا که خوانندگان این سطور همگی وقوف کامل بر این معیب دارند ، در اینجا سعی نمودیم به ذکر موارد دیگری اکتفا کنیم که مرهون چشم تیزبین خود نیستیم بلکه مرهون موهای سپیدی هستیم که در این صنعت سپید نمودیم. حال فکر میکنید فرار رو به جلوی این دوستان چه خواهد بود ؟ آنها می گویند این سرویس موجب خواهد شد قیمتها برای مشتری نهایی حقیقی تر شود و سرویس بهتری را دریافت نمایند. در این صورت پاسخ ما این خواهد بود : پس کجا رفت آن استراتژی جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو !؟ مگر نه آنکه ارزانی و در دسترس بودن دارو جامعه را با چنین معظلی مواجه نموده است ؟ چرا در زمینه مصرف بی رویه دارو در جامعه آمار ارائه نمی نمایید !؟ چرا آمارها را فقط زمانی از جیب مبارک بیرون میکشید که به نفع شخص شخیصتان باشد ؟ ....

باری بگذریم ، فقط به این نکته بسنده کنیم وقتی عمل قدرتمندی از متولیان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در این زمینه ها نمی بینیم ، تنها به یک نکته می رسیم و آن تعارض منافع این عزیزان است. لذا برای آنکه این شائبه را از خود دور نمایید ،تنها و تنها بر روی این سه نکته متمرکز شوید و از دو قطبی سازی جامعه داروسازی دست بردارید : 1- افزایش تعرفه مسئول فنی 2- تخصیص سهیمه داروخانه های دولتی به داروخانه های خصوصی 3- آزاد سازی فروش دارو از بستر الکترونیک برای کلیه داروخانه های خصوصی

فارمالیدر
مشاور تخصصی امور داروخانه

#اسنپ_داروخانه



http://www.iranpharmaleader.com/newsitem?itemID=40026






فارمالیدر

راههای ارتباط با ما

تلفــن : 44008040-021
خطوط روتاری بدون اشغال
تلفن همراه مدیر عامل : 09128705270
09358705270
تلفن همراه : 09397714080
info@IranPhramaLeader.com



تلفن دفتر کرج: 33521671-026
تلفن همراه مشاوران: 09122631247
09126128712
info@IranPhramaLeader.com

نشانی دفتر تهران

تهران، ضلع غربی فلکه دوم صادقیه، مجتمع طلا، طبقه 8 واحد 7



نشانی دفتر کرج

نشانی : استان البرز، کرج، 45 متری گلشهر، نرسیده به پمپ بنزین ، مجتمع 110، طبقه 3، واحد 18

کلیه حقوق متعلق به شرکت ایران فارمالیدر میباشد